Weer aan het werk of re-integreren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Met een krachtig zelfbeeld naar werk
Re-integreren met NAH
Wanneer je leven en functioneren veranderen door niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ontstaan er vaak veel vragen over de toekomst. Het leven kan uitdagend zijn, vooral als het gaat om het hervatten van werk. Werken met NAH kan ingewikkeld zijn door de veranderingen en beperkingen die je ervaart. Bij IBN begrijpen we dat de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel variëren van persoon tot persoon en dat re-integratie naar werk maatwerk vereist. Ons programma 'Werken na' is specifiek ontworpen om jou te ondersteunen bij deze overgang, zodat je met vertrouwen en realisme het arbeidsveld weer kunt betreden.
De impact van NAH op werk
Niet-aangeboren hersenletsel kan ervoor zorgen dat je niet meer op dezelfde manier kunt werken als voorheen. Dit kan variëren van fysieke beperkingen tot cognitieve en energetische klachten die niet altijd zichtbaar zijn voor anderen. Werken met niet-aangeboren hersenletsel vraagt om een zorgvuldige aanpak. Het is belangrijk om te beseffen dat werken met NAH vaak niet meer op dezelfde manier zal zijn als voorheen. Net zoals je een spier traint, bouw je je werkcapaciteit geleidelijk op. Je brein en je lichaam moeten wennen aan activiteiten. Bij IBN geloven we in kleine stappen naar succesvolle re-integratie, waarbij hulp bij niet-aangeboren hersenletsel essentieel is. Werken met niet-aangeboren hersenletsel kan moeilijk zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning is het mogelijk om je doelen te bereiken.
Het programma ‘Werken na’ van IBN
Ons programma ‘Werken na’ biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien. Gedurende negen weken krijg je de kans om in groepsverband van maximaal acht deelnemers ervaringen te delen en van elkaar te leren. Werken met hersenletsel kan uitdagend zijn, maar de mede-deelnemers hebben allen ervaring met een ingrijpende gebeurtenis die effect heeft op de rest van hun leven. Hoewel ieder vanuit een andere achtergrond komt, zijn er meer overeenkomsten dan verschillen.
Dit groepsaspect zorgt voor herkenning en motivatie, omdat je ervaart dat je niet alleen bent in je zoektocht naar werk. Naast de groepssessies krijg je twee persoonlijke 1-op-1 sessies met een coach. Tijdens deze sessies wordt er een plan van aanpak opgesteld voor jouw traject. Deze individuele begeleiding helpt om je persoonlijke doelen helder te krijgen en een concreet stappenplan te formuleren, wat cruciaal is bij niet-aangeboren hersenletsel begeleiding.
Kleine stappen, groot resultaat met ‘Werken na’
Bij IBN begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee je te maken hebt na niet-aangeboren hersenletsel. Werken met NAH vereist geduld en doorzettingsvermogen. Samen zorgen we ervoor dat je weer een waardevolle plek op de arbeidsmarkt kunt vinden. Hulp bij niet-aangeboren hersenletsel is daarbij belangrijk.
Ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw re-integratieproces? Schrijf je dan in voor ons programma ‘Werken na’ en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om weer met vertrouwen aan het werk te gaan.
Bekijk alle informatie over het programma, lees over ervaringen van deelnemers én hoe je je kan aanmelden met één klik op de button hieronder.