Aantwerk Award Winnaars
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Barli & Woodmill winnen AANtWERK Awards 2024

Barli & Woodmill winnen AANtWERK Awards 2024

Op donderdag 19 september wonnen Barli en Woodmill uallebei een AANtWERK Award. Daarmee mogen zij zich de komende twee jaar Meest Inclusieve Ondernemers van Noordoost-Brabant noemen. Woodmill als kleinbedrijf en Barli als organisatie met meer dan 50 medewerkers. Beiden worden geprezen om de manier waarop ze werkplekken bieden aan mensen voor wie een baan niet vanzelfsprekend is. “Voor ons is het eigenlijk heel normaal, maar nu zie je dat het toch heel bijzonder is.”

Zes organisaties schopten het tot de grote finale en “alleen dat is al een prestatie op zich”. Dagvoorzitter Joris Brukx begon de avond op donderdag 19 september bij het Boxtelse L-Seven met deze uitspraak en heette naast de winnaars ook mede-finalisten Heijmans, Van Wijnen, D.R.A.W. en Ictoria welkom. Daarmee zette hij de toon: organisaties die zich vandaag de dag bezighouden met functiecreatie, samenwerking met ontwikkelbedrijven IBN, WSD en Weener XL en openstaan voor mensen die niet naadloos aansluiten op een vacature, passen in het profiel van inclusieve werkgever en kandidaat voor de AANtWERK Award.

Gewoon doen!

Barli en Woodmill vielen bij zowel de jury als het publiek extra in de smaak door de manier waarop zij ‘gewoon doen’. Op het podium benoemen ze allebei meerdere malen dat je om te beginnen met inclusief ondernemerschap geen uitgebreide plannen hoeft te schrijven of bang hoeft te zijn. Je eigen medewerkers voorbereiden en de wil om iedereen een plek te geven en dat ook doen is al genoeg. Of zoals HR Manager bij Barli Katja van der Steen het verwoordt: “Iedereen is welkom hier.”

Speciale gasten

De directeuren van beide organisaties – John van der Doelen en Lex Leenen - ontvingen de awards uit handen van Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema en Wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch Marianne van der Sloot. De grootste speciale gast was echter Edwin de Wit: co-host van de avond en trotse werknemer van Aarts Schilders. Samen met zijn collega’s en directeur Anka Aarts stond hij twee jaar geleden op het podium om de prijs destijds in ontvangst te nemen. 

DXP Aantwerk Award 20240919 PV 023 DXP Aantwerk Award 20240919 PV 027 DXP Aantwerk Award 20240919 PV 024 DXP Aantwerk Award 20240919 PV 028