Rudi van Dijk en Annemarie van Osch zijn echte aanpakkers
‘Ik voel me onderdeel van het team’
Het verhaal van Rudi en Annemarie
Rudi van Dijk (35 jaar) en Annemarie van Osch (37 jaar) zijn echte aanpakkers. Met z’n tweeën runnen ze het magazijn van het familiebedrijf Renske Natuurlijke Diervoeding b.v. in Cuijk. Beiden maakten een succesvolle overstap van een baan in de productie bij IBN naar een detacheringsplek bij Renske. Bij Renske, leverancier van hoogwaardige natuurlijke voeding voor honden en katten, zitten zij helemaal op hun plek.
Werkdruk te hoog
Rudi volgde eerder een opleiding tot timmerman. Rudi: “Met veel moeite heb ik mijn opleiding afgerond. Ik merkte al snel dat de bouw niets voor mij was. De werkdruk was hoog en er was geen tijd om mij te begeleiden. Ik heb het een jaar volgehouden. Hierna zat ik ongeveer 1,5 jaar werkloos thuis. Ik werd onzeker door deze negatieve werkervaring.“ Een diagnose PDD NOS en doordat Rudi moeite had met het vinden van werk, zorgden ervoor dat hij aanklopte bij IBN.
Ik heb er veel van geleerd
Annemarie: “Ik ben moeilijk lerend en de banen lagen niet voor het oprapen. Door een Wsw-indicatie kwam ik na mijn praktijkopleiding direct bij IBN in Cuijk. Ik deed er verschillende soorten verpakkingswerk en het uitvoeren van kwaliteitscontroles ging mij goed af. Ik heb daarnaast ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven doordat ik via IBN werd gedetacheerd. Ik heb er veel van geleerd, maar soms was de rijafstand wat ver. Mijn leidinggevende vroeg of Renske iets voor mij zou zijn. Hij stelde mij gerust: ‘Ik gooi jou niet in het diepe en ik ga met je mee.’ Dat was fijn.”
Eigen tempo
Ook Rudi startte bij IBN in Cuijk. Hij verrichte er allround verpakkingswerkzaamheden en werkte aan zichzelf. “Ik kropte vroeger alles op. Als het mij te veel was, ging ik zonder iets te zeggen naar huis. Mijn leidinggevende bij IBN verdiepte zich in PDD NOS en ging mee naar een bijeenkomst hierover. Vanaf toen ging het goed. In het begin bij Renske moest ik wennen, maar snel had ik het goed naar mijn zin. Ik heb geen stress van anderen. Je staat maar met z’n tweeën in het magazijn.”
Voelt goed en vertrouwd
Annemarie: “Bij Renske zag ik een bekend gezicht. Ik kende Rudi van IBN in Cuijk en vroeg hem om mij te helpen. Alles was nieuw voor mij. Hij leerde mij over het werken in het magazijn. Nu beheren we met z’n tweeën de voorraad, zetten we de websitebestellingen klaar en houden we het magazijn opgeruimd. Het voelt bij Renske goed en vertrouwd.”
Mijn heftruck certificaat behaald
“Er wordt bij Renske meegedacht. Laatst was er iets in de privé situatie van Annemarie. Daar houden ze dan rekening mee. Het is een veilige werkomgeving,” vertelt Dianne Wijdeven, consulent detacheringen. Elma van den Berg, eigenaar Renske: “Het sociaal ondernemen zit in ons DNA. Wij vinden dat iedereen een kans verdient. Mooi om te zien hoe beiden zijn gegroeid. Rudi was eerder meer op zichzelf. Nu is er interactie en vertelt hij bijvoorbeeld vol enthousiasme over hoe zijn weekend was.” Rudi vertelt dat hij zich er ook kan ontwikkelen: “Ik moest steeds iemand vragen om een pallet naar beneden halen. Nu heb ik via IBN mijn heftruck certificaat behaald en kan ik het zelf.”
De mensen van IBN zijn één van ons
Annemarie: “Renske is een heel sociaal bedrijf. Toen Renske 25 jaar bestond, mochten we mee naar Engeland om een fabriek te bezoeken. Ik had nog nooit gevlogen. Het was een geweldige ervaring, daar ben hen heel dankbaar voor.”Elma: “Voor ons is dat heel normaal. We zien de mensen van IBN, als één van ons. We doen het met z’n allen.”